Sobre les conseqüències, o no, de portar l'adhesiu CAT a la matrícula

Aquest matí, abans de les 09h30, m'ha aturat la urbana. Jo anava en motocicleta i estava aturat al semàfor i la motocicleta de la policia municipal s'ha aturat just darrere meu pràcticament en perpendicular (és una informació necessària per comprendre els fets). Al cap d'uns 20 o 30 segons s'ha atansat a mi m'ha demanat que m'aturés a un gual que m'ha assenyalat, també li ha demanat a un altre motorista a la meva esquerra que fes el mateix. Ens hem aturat on ens ha indicat i en baixar de la moto m'ha demanat, era castellanoparlant, i per tant, ha utilitzat el castellà i sospito que no dominava massa el català, pel DNI. Jo li he contestat, soc catalanoparlant, i per tant, he fet servir el català, que no el portava i que tampoc el feia servir. Ha marxat a parlar amb el seu company, que al cap d'una estoneta ha vingut, catalanoparlant amb dicció de castellanoparlant, i m'ha demanat el DNI, li he contestat el mateix i aleshores m'ha demanat el número del DNI i li he tornat a dir que no el feia servir. Aleshores és quan ha entès la meva posició. Mentrestant, el company castellanoparlant tractava amb l'altre motociclista sobre que si la moto feia massa soroll, no sé com a acabat aquest tema.

El municipal catalanoparlant m'ha informat, tot molt correcte, que ell m'havia d'identificar i m'ha demanat el permís de circulació, que no portava, o qualsevol document amb fotografia i el número de DNI. No en tinc cap amb aquestes característiques. Aleshores m'ha informat, jo no ho sabia, que el número del permís de circulació és el mateix que el del DNI i, per tant, l'hi he donat el número del permís. Resulta que fa mesos que el tinc caducat i no me n'havia adonat.

En aquest punt m'he cagat, m'he traït a mi mateix i, en conseqüència, he fet un pas en fals vergonyós que ha malbaratat tota la meva posició de desobediència civil.

Ho explico. El dimecres de la setmana que ve, a primera hora, marxava en moto a Versailles, tot ja està pagat. Quan m'ha comunicat que tenia el carnet caducat he vist, a la meva ment, la moto immobilitzada i el viatge en orris. Aquí és on m'he cagat. Aleshores he decidit que la fotografia del DNI que m'havia suggerit el municipal i que li he dit que no, sí que la tenia i li donaria. Aquí és on m'he traït. Per justificar-me he anat i li he dit, que bueno, que ells són municipals (en contraposició a la nacional o la guàrdia civil) i que sí que portava una fotografia del DNI. Aquí és on he fet un pas en fals vergonyós.

El municipal catalanoparlant m'ha dit, amb molt bon criteri, que les coses no és fan així, que ells són policies com qualsevol altre i que si hom pren una decisió es manté, amb totes les conseqüències. M'he volgut fondre.

M'han multat per anar indocumentat, per tindre el permís de circulació caducat i per no haver passat la ITV (juro que pensava demanar hora avui mateix per tindre-la abans de marxar a França).

El policia castellanoparlant, en un moment de la conversa sobre la documentació i tot plegat, li ha insistit al seu company que em digués que no podia anar amb l'adhesiu CAT, que és quan els hi he informat que l'adhesiu no era contrari a la llei. Per l'adhesiu no m'han multat i em sembla que el municipal catalanoparlant, que des del principi ha intentat donar-me totes les sortides imaginables, no en tenia gaire interès.

L'únic motiu evident per aturar-me, per part del municipal castellanoparlant, és l'adhesiu CAT, l'adhesiu de la ITV era impossible, en la posició perpendicular en la qual estava, que el veies. El tema del permís i la ITV han anat sortint després, un cop m'han pogut identificar mitjançant el número del permís. Fins aquell moment cap dels dos n'ha fet esment. A l'altre motorista li ha tocat el rebre, per a dissimular una mica.

Tots hem sigut molt correctes i educats.

Dos aprenentatges: Primer, si prens la decisió de fer desobediència, es manté fins al final i t'estalvies de fer el ridícul com jo. Segon, en tot moment els dos urbans ha intentat que no fos evident el que a mi em sembla que ho era i no s'han volgut embrutar les mans i anar més enllà. Perfectament, podrien haver-me detingut per tot plegat, no identificar-me, el permís, però aleshores ells també haurien de donar explicacions.

editat Un tercer aprenentatge, si vols practicar la desobediència civil, porta tot la resta en regla.

Bola extra: En acabar tot, he anat a casa i he demanat cita per la ITV i immediatament després a renovar el permís de conduir. Per raons mèdiques, que no venen al cas, he de presentar un informe mèdic que no tindré fins dimecres a les 10h00, per tant, ara mateix tinc el permís de conduir temporalment suspès i no puc sortir cap a Versailles dimecres a primera hora.

Segona bola extra: Tinc hora per anar aquesta tarda a fer la ITV, no els hi digueu als municipals. editat Ja tinc la ITV.

Tercera bola extra: En el moment que m'han aturat anava a casa per recollir... el DNI. Impossible de substituir per un altre document per a recollir un embalum a Correos.

El contingut d'aquest bloc és llicenciat sota la llicència de Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada CC BY-NC-ND. És a dir, pot ser compartida i utilitzada sempre que es reconegui l'autoria, no pot ser modificada ni utilitzada comercialment.