Llibres

Tots els noms del tren


Daniel Gil Solés
© Daniel Gil i Solés, 2022, del text. © Lola Bech Grau, 2022, de les il·lustracions. © del disseny i maquetació: Punt Vol·lat, 2023. Editorial El Toll. ISBN: 978-84-127157-3-6. DL: AB 437-2023. Primera edició: Juliol de 2023. Inclou els relats: “La ‹nova normalitat›”, “Aquella lleu remor que no cessa”, “Mentre encara duri aquest desig d’utopia”, “El vigilant del torn de nit”, “La mirada que construeix”, “La dona que recull fragments de vida”, “El iaio que compta trens”, “L’home que intenta escriure”, “Els anhels d’eternitat”, “Ordenar el món”, “El martelleig incessant de les tecles del portàtil”, “L’home inquiet”, “Les escletxes a la persiana”, “La xiqueta de somriure lluminós”, “El gambusí del dipòsit de l’aigua”, “Els espais límit”, “La vida adulta”, “El sol rere el Port”, “La segona primavera”, “Aquell gris plom que pesa tant”, “Les portes màgiques que s’obren”, “Tot plegat és només fruit d’una exageració”, “Cita prèvia de la cita prèvia”, “Una senyora excessiva”, “Deu minuts abans o després de la vida”, “Un paio fonamentalment feliç”, “Fugir cap a un nord impersonal”, “Carrers de vida morta”, “El revisor de les 6:25”, “La senyora que cus”, “El respectable home metòdic”, “Estendre la roba”, “L’amor que s’escola”, “Perillosament cínica”, “Les gotes de pluja horitzontals”, “El silenci que cura i mata”, “Maletes buides per a un nou futur”, “El llegat”, “El dol i les morts”, “Una història d’amor”, “La tarda melangiosa de diumenge”.
Compra el llibre en paper

El meu sud: mirades mòbils des del tren


«En canvi, i així li vaig transmetre també al Daniel, els seus textos de caràcter assagístic tenien tot un altre aire. Hi vaig descobrir un ordre mental admirable, arguments que s’expandien amb naturalitat i seqüència lògica, una prosa clara i plena d’ànsia divulgativa, veritables ganes d’explicar i d’aportar dades, tot ordenant-les. No és tan habitual, això. I, sobretot, en l’escriptura del Daniel hi ha una característica en vies d’extinció: el valor. Els seus textos no s’envitricollen i tenen una aversió gairebé física a la faramalla i les digressions versallesques. Gil, se’n surti o no, mira de cara al món i hi combat amb l’arma de la paraula escrita.» Del pròleg de Miquel Bonet

Daniel Gil Solés
El meu Sud. Mirades mòbils des del tren
(Col·lecció Nou Món ; 17)
Pròleg de Miquel Bonet
Compra el llibre en paper | Descarrega't el PDF a Lektu

Del temple simbòlic a la desmaterialització


Amb pròleg de Josep Maria Miró i Gelida, Del temple simbòlic a la desmaterialització té com a objectiu establir una evolució en l’arquitectura de les biblioteques al llarg dels segles XX i XXI. Aquesta evolució posa de manifest les diferents transformacions que han sofert els edificis de les biblioteques, tot adaptant-se a diferents formes, però sobretot per a donar resposta a realitats socials i culturals diferents, i també canviants, pròpies de cada época i de cada moment històric. El resultat és una evolució cronològica i històrica que serveix per emmarcar i contextualitzar, en últim terme, la transformació actual de les biblioteques.

Daniel Gil Solés
Del temple simbòlic a la desmaterialització
(Col·lecció Mirades ; 5)
ISBN: 9788409032037
Descarrega el llibre digital a lektu / Compra la versión en castellano en Amazon / Buy the english version in Amazon

La biblioteca angular


La biblioteca angular és una reflexió sobre els espais de les biblioteques i el seu futur, estructurada en tres apartats. Al primer, «La biblioteca ciutadana», ens és presentada l’evolució dels edificis i els espais de les biblioteques fins a esdevenir l’anomenada biblioteca ubiqua. El segon, «La biblioteca com a espai», és el més extens i intenta oferir una panoràmica sobre el valor de l’espai físic de les biblioteques i de la seva evolució. Al tercer, «La biblioteca sense llibres», ens immergeix en el futur d’una biblioteca buida de llibres tal com la coneixem actualment i que s’ha de repensar totalment.

Daniel Gil Solés
La biblioteca angular
(Col·lecció Mirades ; 2)
Pròleg de Ferran Moreno Lanza
ISBN 9788461409617
52 pàgines
Descarrega el llibre a lektu / Comprar el llibre en paper a la xarxa / Llegir el llibre en línia

#llibres